Senderisme, excursionisme i/o muntanyisme  La Morella

Descripció de l'itinerari
Enviada per alexandre
Vegades que s'ha obert la ruta: 8918
Vegades que s'ha descarregat el track: 3141
La Morella és una agulla rocosa de 906 m d'alçada situada a llevant de la Carena del Pagès de Sant Llorenç del Munt. Si hi accedim des d'aquesta carena només sembla una gran roca arrodonida, però si pugem des de la Vall d'Horta, la visió és molt més impressionant i sembla quasi inaccessible. Aprofitem la sortida per visitar les Casetes del Bofí, una balma obrada de grans dimensions, de la que sorgeix una cova. Aquesta cavitat va ser obrada a l'edat mitjana per tal de dedicar-la a activitats ramaderes per l'antiga masia Bufí, situada a la Vall de Mur.
r1682.jpg r1683.jpg r1684.jpg r1685.jpg r1686.jpg r1687.jpg r1688.jpg r1689.jpg r1690.jpg r1691.jpg r1692.jpg r1693.jpg r1694.jpg r1695.jpg r1696.jpg

Deixem el cotxe a la pista de la Vall d'Horta, just davant mateix d'on surt el camí que puja al Puig Gavatx. Un cop arribem dalt girem a la dreta per trobar la pista que ve del Daví, la seguim uns metres fins al trencall que ens porta el Coll Gavatx, just a sota de Roca Mur (o Màquina de Tren). Seguim per la carena pel camí que va en direcció a la Morella fins trobar el trencall a mà dreta de la Canal de la Revella. Típica canal de Sant Llorenç, forta pujada i un no parar de llaçades per enfilar-nos ràpidament. Passem per davant de l'Avenc de la Canal de la Revella, i en pocs minuts ja som al final de la canal, girem a l'esquerra per anar a buscar el punt feble per pujar a la Morella. Després de passar un roquissar ja veiem el pas clau, un graó de 2 mts. quel superem amb l'ajuda d'una corda i una grapa, després d'aquest obstacle ja som dalt. Tornem enrere fins al final de la canal de la Revella i seguim recta pel camí que va als Òbits fins que ens trobem uns fites a l'esquerra que baixen fins les Casetes del Bofí. Reculem fins on hem deixat el camí i pugem seguint les fites que s'enfilen per la roca pelada de vegetació. Anem direcció al sector de les Fogueroses, però en pocs minuts girem a la dreta per entrar a la Canal de Tanca, per baixar fins a Coll Gavatx i desfer el camí fins al cotxe.

Punt de sortida Vall d'Horta (Sant LLorenç Savall)
Accés al punt de sortida carretera B-124 de Castellar del Vallès a Sant LLorenç Savall.
Dades tècniques
Dificultats a tenir en compte: La pujada a La Morella no és senzilla tot i l'ajuda de la corda i l'anella. Precaució al flanqueig abans d'arribar al graó final i en aquest mateix, ja que una caiguda podria ser fatal. Evitar si està mullat. La Canal de Tanca està molt abandonada i requereix atenció per no perdre les fites i el camí poc marcat.
Material necessari: No es detalla
Alçada màxima: 906 m
Desnivell positiu: 600 m
Durada: 3 h
Distància recorreguda: 7 km
Cartografia i bibliografia: Sant LLorenç del Munt i l'Obac (1:25000) Ed. Alpina
Època aconsellable: Tot l'any
Debat
No s'han trobat missatges.
Darreres vegades que s'ha fet aquesta ruta
No s'ha trobat informació.