Senderisme, excursionisme i/o muntanyisme  Montserrat: Els Pallers

Descripció de l'itinerari
Enviada per Carles López Carles López
Vegades que s'ha obert la ruta: 7114
Vegades que s'ha descarregat el track: 2686
El nom de Pallers prové d’una llegenda montserratina que conta que per aquests indrets vivien uns gegants que molestaven als habitants de la contrada. Aquests pregaren al cel que els alliberés de les malifetes dels gegants. Poc temps després els gegants foren tirats a l’avenc dels Puetons i els seus pallers foren transformats en roques.
r1402.jpg r1403.jpg r1404.jpg r1405.jpg r1406.jpg r1407.jpg r1408.jpg r1409.jpg r1410.jpg r1411.jpg r1412.jpg r1413.jpg r1414.jpg r1415.jpg r1416.jpg r1417.jpg

Se surt des de l’aparcament pel camí que en la seva part superior en suau pendent s’orienta cap al massís fins al Coll de Guirló. És el GR172 senyalitzat amb les marques blanques i vermelles i que antigament es coneixia com el camí de la Foradada. Un cop al coll, cal agafar el camí de la dreta, el camí de l'esquerra és el GR172 que va a la Foradada. El camí de baixada és el Torrent de la Diablera que ens portarà als Pallers.
El camí baixa de forma pronunciada, al cap d'uns 400 mts trobarem a mà dreta unes indicacions d'unes restes arqueològiques. Seguirem fins trobar l'encreuament que ens portarà a la zona dels Pallers. El camí de la dreta porta al camí de les Batalles que ve des del Bruc. Cal agafar el camí de l’esquerra. Durant una estona el camí planeja suaument per sota de les Portelles. Quan ja són visibles els Pallers el camí torna a baixar lleugerament. Trobarem una nova cruïlla. S'ha de continuar pel camí de l'esquerra, el de la dreta va fins al Bruc. Cal seguir ara en pujada i seguint marques blanques i verdes fins arribar a un petit pla, és l'era dels Pallers. A partir d'aquí cal seguir un petit camí que, senyalitzat amb unes marques verdes, ressegueix per baix les diferents roques dels Pallers, l'era del Paller, les agulles de l'Era dels Pallers, les roques dels Pallers de Mal Any, la Tisora i la Tisoreta (aquesta darrera té el centre buit en forma de creu). Aquesta darrera ens assenyala el final dels Pallers. Ara en forta baixada per un roquissar i marques blaves. Més endavant per un torrent i amb marques verdes. Baixada pronunciada per una tartera, les marques ara són blaves. Acabada la tartera el camí és més suau fins un replà argilós ple de fites. Cal seguir pel camí de la dreta fins un petit bosc de pins, el camí es tornarà més ample. Pocs metres després de la pinassa hi ha una cruïlla de camins, el de l'esquerra ens portaria a Can Jorba i la Vinya Nova. Cal seguir pel de la dreta. Al cap de poca estona trobarem que el camí gira a l'esquerra, però es pot estalviar agafant una petita drecera seguint tot recte. Des d'aquest punt hi ha bones vistes de la zona dels Pallers i la regió d'Agulles.
Pocs metres després, en una petita clariana del bosquet, a la dreta s’incorpora el camí que ve del Pallers. Cal seguir pel camí de l'esquerra. Al cap de poca estona ens trobarem una camí que està barrat per una tanca, és el "Camí de les Batalles". Des d'aquest punt fins a Can Massana, cal seguir els cartells indicadors del "Camí de les Batalles".

Punt de sortida Coll de Can Maçana
Accés al punt de sortida Autovia A-2 de Barcelona a Lleida i agafar sortida 570. Encreuament de les carreteres comarcals BP-1101 del Bruc a Manresa i carretera BP-1103 de Can Maçana a l’Abadia de Montserrat.
Dades tècniques
Dificultats a tenir en compte: Cal anar en compte a la zona dels Pallers, el camí està poc fressat. No hi ha punts d'aigua
Material necessari: No es detalla
Alçada màxima: 829 m
Desnivell positiu: 452 m
Durada: 2 h
Distància recorreguda: 7 km
Cartografia i bibliografia: Montserrat. Ed. Alpina. Escala 1:10.000
Època aconsellable: Tot l'Any
Debat
No s'han trobat missatges.
Darreres vegades que s'ha fet aquesta ruta
No s'ha trobat informació.