Notícies

Laura Orgué es corona com a reina de la cronoescalada

Enviada per administrador el 09/Feb/2015 - 14:19

Imatge 0 per Laura Orgué es corona com a reina de la cronoescalada
L'atleta es converteix en la gran protagonista dels Campionats del Món del Món de Verbier després d'aconseguir un or en el seu debut a la cronoescalada

“Tenia moltes ganes de fer la cursa perquè fa temps que tenia en ment que podia fer-ho bé, encara que no sigui el meu esport”, explicava Laura que ara, a partir del 18 de febrer, disputarà els Mundials de Falun d'esquí de fons

Verbier (Suïssa), 7 de febrer de 2015 - La localitat suïssa de Verbier viu aquests dies un ambient únic amb la celebració dels Campionats del Món d'Esquí de Muntanya. Una cita que reuneix els millors del món de l'especialitat. El dissabte dos atletes catalans, Laura Orgué i Kilian Jornet van pujar al podi conquerint la medalla d'or en la modalitat de cronoescalada. Si bé Kilian és el gran dominador de la disciplina, el gran paper protagonitzat per Laura té un mèrit especial, perquè va aconseguir la medalla d'or en un esport que no és el seu, ja que ella competeix a l'estiu a trail running (és la campiona del món de Quilòmetre Vertical) i a l'hivern en esquí de fons.

“Tenia moltes ganes de fer la cursa perquè fa temps que tenia en ment que podia fer-ho bé, encara que no sigui el meu esport. Fer quilòmetres verticals a l'estiu em donava la certesa de que desafiar la gravetat era alguna cosa en el que més o menys em defensava. I el fet de fer esquí de fons a l'hivern em feia pensar que sobre els esquís de muntanya podria intentar lliscar d'una manera similar. Amb aquests pensaments tenia ganes de mesurar-me amb l'alt nivell d'aquest esport”, explicava la Laura. I no només ho va fer, sinó que es va emportar el premi gran: la medalla d'or.

Laura va afrontar la cursa de forma conservadora, però així que va veure que tenia opcions d'anar a per la victòria no ho va dubtar: “El plantejament de la cursa va ser temptejar la situació i intentar llegir des del principi amb qui podia competir. Em vaig trobar còmoda des de l'inici amb el ritme que es portava davant, i vaig veure clar que havia d'intentar lluitar per la victòria. Va ser una cursa molt disputada fins als últims 100 metres de desnivell on vaig poder fer un canvi de ritme i treure un mínim avantatge que vaig poder aguantar fins al final”. Laura Orgué és la vigent campiona d'Espanya de llarga distància en esquí de fons, títol que va conquerir a l'estació aranesa de Baqueira Beret el passat 31 de gener. A Verbier Laura es va imposar a la gran favorita, la francesa Laetitia Roux, i ara, a partir del 18 de febrer, disputarà els Mundials de Falun d'esquí de fons. A l'estació sueca, la fondista té previst disputar els 10 km Skating, els 15 km Pursuit i els 30 km estil clàssic.

Crèdit de la foto: Gérard Bethoud