Sobre Corremonts

El perquè de Corremonts

Corremonts és un portal sense ànims de lucre que busca combinar dues passions de les persones que l'han fet possible, la muntanya i la informàtica, i al mateix temps passar-ho com més bé millor. Vol ser un portal útil per a tots els amants de la muntanya i per a les entitats o empreses que, d'una manera o altra, en fan promoció.

Un dels objectius principals de Corremonts és disposar d'una agenda d'esdeveniments relacionats amb el món de la muntanya com més completa millor. Qualsevol activitat de muntanya (cursa, caminada popular, sortida d'esquí, curs d'alpinisme, conferència...) hi té cabuda. A Corremonts els usuaris poden crear esdeveniments, que sempre han d'estar associats a un grup. Tothom qui vulgui fer conèixer les activitats que organitza, ja siguin de tipus comercial o lúdic, pot crear el seu grup per fer-ne difusió.

Comunicació d'errors

El portal té canvis i millores constants. És possible que en aquests canvis es generin errors de funcionament que, malgrat les proves que s'hagin pogut fer, no han estat detectats. Hem fet moltes proves de funcionament, però qui millor pot trobar els errors sou els usuaris finals del portal? En aquest sentit us preguem una mica de paciència i recolzament. Si trobeu errors, estarem agraïts que ens els notifiqueu i, així, ens doneu la possibilitat de poder-los reparar.

Llicència dels continguts

Tots els continguts de Corremonts tenen llicència Creative Commons de tipus by-sa, que permeten la distribució derivada, comercial o no, que conservi els crèdits de la font original i que es distribueixin amb les mateixes condicions de llicència.

Les seccions

Les seccions principals de Corremonts són les següents:

 • Notícies: espai on es publicaran notícies rellevants relacionades amb el món de la muntanya. Tots els usuaris del portal poden proposar-nos notícies a l'adreça de correu premsa@corremonts.cat. Les notícies requereixen validació per part d'un administrador/a. La validació d'una notícia o no dependrà del grau d'interès que tingui per al conjunt global dels usuaris, del nivell d'adequació amb les finalitats del portal i del grau de saturació que pugui tenir aquest apartat. Encoratgem les entitats que organitzen activitats a proposar-nos notícies.
 • Grups: els usuaris poden crear grups i des d'aquests fer difusió de les activitats que porten a terme. Els grups poden ser de molts tipus: personals o d'amics, entitats excursionistes, agrupacions, clubs, guies de muntanya, empreses... Qualsevol entitat que organitzi esdeveniments de muntanya hi té cabuda.
 • Agenda: aquest és l'element principal del portal, ja que agrupa els esdeveniments que els grups difonen. Les agendes es poden visualitzar en diferents formats: llista o mapa. Podeu, també, inserir les agendes en altres portals d'Internet amb el codi d'inserció que trobareu en el mateix apartat d'agenda.
 • Calendaris: són molt similars a l'agenda, però les activitats s'hi 'agrupen per tipologies. Permeten obtenir una vista ràpida d'allò que s'organitza.
 • Rutes: són itineraris de diversa tipologia que han estat descrits per poder compartir amb altres usuaris possibilitats a l'hora de fer sortides. Tots els usuaris poden crear rutes i descarregar-se'n els tracks.
 • Vídeos: a aquesta secció s'hi poden enviar vídeos relacionats amb activitats de muntanya. Tots els usuaris poden enviar vídeos, però requereixen la validació d'un administrador/a del portal.
 • Entrenem amb...: són entrevistes a referents de la muntanya a casa nostra. Cada entrevista inclou la descripció de l'itinerari que es va fer durant l'entrenament. Intentarem tocar diferents disciplines dins de la muntanya i entrenar amb el millors muntanyencs.
 • Enllaços: posa a disposició dels usuaris enllaços relacionats amb el món de la muntanya.

Agents bàsics de Corremonts

 • Usuaris: poden crear grups o subscriure's a grups creats.
 • Grups: poden crear esdeveniments dins de l'agenda. Esdeveniments que s'agrupen per calendaris.
 • Esdeveniments: són activitats que organitzen els grups i que estan lligades a un espai físic i data determinats. Les activitats poden ser públiques (les veu tothom) o privades (només visibles pels usuaris subscrits al grup).
 • Agenda: són les llistes d'esdeveniments ordenats cronològicament. Les agendes poden ser globals (tots els esdeveniments), de grup (esdeveniments associats a un grup) o personals (esdeveniments dels grups on estigui subscrit l'usuari/ària i esdeveniments als quals s'hagi apuntat).
 • Calendaris: són les agendes d'esdeveniments agrupats per activitats.
 • Copes: llistes d'esdeveniments, normalment curses, agrupats per copes, circuits o trofeus.

Els grups

Els grups, juntament amb els usuaris, són l'element fonamental del portal. És des de l'àmbit de grup que és possible crear esdeveniments nous. Els usuaris es poden subscriure als grups i tenir-hi diferents rols.

Creació de grups

Els usuaris poden crear grups de diferents tipus:

 • Personal o grup d'amics
 • Club, Centre Excursionista o Associació
 • Botiga o comerç
 • Guies de muntanya
 • Empresa organitzadora de cursos i activitats d'oci
 • Altres

Tots els grups poden crear esdeveniments en els diferents calendaris.

Els rols dins dels grups

Els grups poden tenir usuaris subscrits des de diferents rols que els atribueixen certes competències. Els rols possibles són els següents:

 • Propietari/ària: té control total sobre el grup. Pot fer-ho tot menys treure's aquest rol a si mateix.
 • Administrador/a: té gairebé control total sobre el grup. Les úniques coses que no pot fer és esborrar el grup i assignar o eliminar propietaris.
 • Editor/a: no té cap control sobre els subscriptors del grup, però té control total sobre els esdeveniments dins de l'agenda del grup.
 • Creador/a editor: pot crear esdeveniments dins del grup i pot editar aquells esdeveniments que ell mateix hagi creat. La creació d'esdeveniments no requereix validació per part d'un membre de rang superior. No veuen els esdeveniments pendents de validació si no els han creat ells mateixos.
 • Creador/a no editor: pot crear esdeveniments dins del grup i els pot editar mentre no hagin estat validats. Tots els esdeveniments que creen requereixen validació abans de ser públics. Els membres amb aquest rang deixen de poder editar els esdeveniments una vegada han estat aprovats. No veuen els esdeveniments pendents de validació si no els han creat ells mateixos.
 • Subscriptor/a: Rep informació dels esdeveniments que el grup organitza i té accés a altres informacions del grup.

Esdeveniments

Els esdeveniments són la part elemental de les agendes. Quan es crea un esdeveniment s'associa a una activitat, i automàticament queda associat a un calendari. Els esdeveniments es poden geolocalitzar. Tots els esdeveniments geolocalitzats es mostren en un mapa interactiu.