Notícies » Alpinisme

Carlos Soria prepara l'atac al cim de l'Annapurna

Enviada per administrador el 11/Abr/2015 - 20:41
Imatge 0 per Carlos Soria prepara l'atac al cim de l'Annapurna
El veterà alpinista surt aquest diumenge des del Camp Base (4.200m) amb l'objectiu d'arribar el dijous 16 al cim de l'Annapurna (8.091 m)

“En aquesta ocasió hi ha una bona oportunitat per anar al cim i estem preparats per aprofitar-la”, afirmava Carlos Soria
El cim de l'Annapurna de 8.091m ja està més a prop per l'Expedició BBVA. Després d'unes setmanes de copioses nevades i forts vents, les previsions meteorològiques donen una possibilitat de cim per el proper dijous dia 16. Carlos Soria s'ha reunit amb tot l'equip per ultimar l'estratègia, i sortiran cap al Camp 1, a 5.200m, demà diumenge.

11 d'abril de 2015 - Aquesta setmana s'ha complert un mes des de l'arribada de l'Expedició BBVA al Camp Base de l'Annapurna. Durant aquestes setmanes, Carlos Soria i tot l'equip han equipat la muntanya i han dut a terme una excel·lent aclimatació que els permetrà estar preparats per atacar el cim en el moment precís, i aquest dia ha arribat. Després d'una setmana de fortes nevades, les previsions són optimistes i donen una bona possibilitat de cim per aquest proper dijous dia 16. Les ratxes de vent d'aquests dies han netejat de neu la ruta d'ascens i l'Expedició BBVA afronta la millor oportunitat de cim que han tingut fins ara.

“Sembla que en aquesta ocasió hi ha una bona oportunitat per anar al cim i estem preparats per aprofitar-la”, declarava Carlos Soria després de conèixer les informacions meteorològiques. Les previsions que rebran en els propers dies seran fonamentals per confirmar l'atac.

Carlos Soria corona el Kanchenjunga de 8.586 m

Enviada per administrador el 18/Mai/2014 - 10:46
Imatge 0 per Carlos Soria corona el Kanchenjunga de 8.586 m
“Aquesta cim és de tots”, ha declarat l'alpinista de 75 anys en esdevenir la persona de més edat en trepitjar aquest cim situat a 8.586 m i aconseguir el seu 12è vuitmil

Carlos Soria està més a prop d'aconseguir el repte d'escalar les 14 muntanyes més altes del planeta
Carlos Soria ha tornat a fer història en convertir-se en la persona de més edat en arribar al cim de la tercera muntanya més alta del planeta. L'Expedició BBVA ha aconseguit arribar al cim del Kanchenjunga de 8.586 m aquest matí a les 9.05 hores (5.20 hora espanyola). L'equip, que es troba cansat, però en bones condicions, s'han comunicat amb el Camp Base. “Aquest cim és de tots”, ha declarat l'alpinista avilès.

Kanchenjunga, 18 de maig de 2014 - La marxa final des del Camp III, situat a 7.550 m, es va iniciar cap a les 19.30 hores (15.45 hora espanyola). Carlos Soria es comunicava amb el Camp Base abans d'iniciar l'ascens per assenyalar les altes possibilitats de cim. “Em trobo fort física i mentalment i aprofitaré aquesta possibilitat que ens dóna la muntanya”, afirmava.

Pocs núvols i una mica de vent han acompanyat Carlos Soria a mesura que es produïa l'ascens i s'endinsava a la nit. Els pronòstics de molt de sol en els cims i vents de 30 km/h s'han complert i l'Expedició BBVA veia un alba impressionant prop de les 5.15 hores.

Carlos Soria, des del Camp III: “Miro cap avall i veig un mar de núvols impressionant, i si miro amunt veig el cim del KANCHEN a un pas”

Enviada per administrador el 17/Mai/2014 - 14:01
Imatge 0 per Carlos Soria, des del Camp III:  “Miro cap avall i veig un mar de núvols impressionant, i si miro amunt veig el cim del KANCHEN a un pas”
“Ens trobem veritablement bé. Hem fet el trajecte entre el Camp II i el III amb 3 hores i quart sota un dia fantàstic”, ha declarat l'alpinista de 75 anys des dels 7.550 m

L'Expedició BBVA descansarà unes hores abans d'emprendre l'etapa final d'aquest repte

Carlos Soria està a un pas de coronar la tercera muntanya més alta del planeta
Carlos Soria i l'Expedició BBVA estan a un pas d'arribar al cim del Kanchenjunga de 8.586 m. Les previsions meteorològiques encertades van permetre a l'equip accedir fins al Camp III a 7.550 m sense complicacions en una mica més de 3 hores. És el pas previ abans de la crucial jornada que iniciaran a última hora de la tarda d'avui, quan duguin a terme l'atac al cim el colós indi-nepalès.

Kanchenjunga, 17 de maig de 2014 - Carlos Soria i l'Expedició BBVA ja es troben al campament previ a l'atac a cim, a uns 7.550 m. L'alpinista avilès, acompanyat de Sito Carcavilla, el metge Carlos Martínez i el càmera Luismi López, ja descansa al Camp III intentant concentrar totes les seves forces en aquest últim tram. L'equip intentarà hidratar-se bé i descansar el màxim possible abans de sortir cap al cim del Kanchenjunga de 8.586 m.

Les previsions meteorològiques, que de moment no han fallat, obligaven a Carlos Soria a prendre ahir la decisió de retardar el dia de l'atac al cim al diumenge. Per assegurar les millors condicions, el veterà muntanyenc ha decidit iniciar l'ascens a última hora d'aquesta tarda, per estar al cim a primera hora del matí i baixar encara amb bon temps fins al Camp III.

Carlos Soria inicia l'atac al cim del Kanchenjunga

Enviada per administrador el 14/Mai/2014 - 11:02
Imatge 0 per Carlos Soria inicia l'atac al cim del Kanchenjunga
Les previsions de bon temps indiquen que es podria fer cim a finals de setmana

“Tot l'equip està concentrat en el que farem i com sempre posarem el màxim esforç per aconseguir-ho”, ha declarat l'alpinista abans de sortir del Camp Base

Les previsions meteorològiques favorables per als pròxims dies i l'excel·lent estat físic i mental de l'alpinista avilès són les claus d'aquest intent d'assolir el cim de la tercera muntanya més alta del món
Carlos Soria i l'Expedició BBVA es troben ja en el Camp I a 6.200 m, on passaran dues nits abans d'iniciar la pujada a la resta de camps d'alçada. El veterà esportista va sortir del Camp Base ahir al matí acompanyat dels companys de l'Expedició BBVA i l'equip de xerpes liderat per Muktu. Tot sembla indicar que l'atac definitiu es durà a terme a finals d'aquesta setmana.

Camp base del Kanchenjunga, 14 de maig de 2014 - “Us asseguro que tot l'equip, des del cuiner, tots els xerpes i nosaltres estem concentrats en el que farem i com sempre posarem el màxim esforç per aconseguir-ho”. Aquest és el missatge que deixava Carlos Soria ahir abans de sortir del Camp Base a 5.480 m.

Carlos Soria arriba al Camp Base del Kanchenjunga

Enviada per administrador el 14/Abr/2014 - 23:31
Imatge 0 per Carlos Soria arriba al Camp Base del Kanchenjunga
Després de dues setmana d'aclimatació a la regió de Khumbu, Carles i els seus companys d'expedició van tornar a Katmandú per acabar els preparatius del trasllat al Camp Base del Kanchenjunga

L'expedició BBVA ja es troba als peus de la tercera muntanya més alta del món, a punt per equipar en les pròximes setmanes
Carlos Soria i la resta de l'Expedició BBVA va concloure el període d'aclimatació a la Vall del Khumbu i ja es troben en un nevat Camp Base del Kanchenjunga . Després de més de dues setmanes de trekking i fent una parada tècnica a Katmandú, Carlos Soria ha instal · lat el campament al Camp Base del colós indi - nepalès i en els pròxims dies començarà a equipar la muntanya ia instal · lar els camps d'alçada.

Kanchenjunga, 14 d'abril de 2014 - L'equip ha fet aquest matí el trasllat al Camp Base del Kanchenjunga en helicòpter. Ho han pogut transportar tot al llarg del dia d'avui i han estat necessaris 11 vols per completar el trasllat del material necessari per muntar els camps d'alçada i l'atac a cim. En aquests moments estan muntant les tendes de campanya en el Camp Base, la cuina, el menjador, el bany, i la tenda de comunicacions, que permetrà la connexió amb Espanya.

Carlos Soria inicia avui la marxa d'aclimatació per la Vall del Khumbu

Enviada per administrador el 25/Mar/2014 - 14:09
Imatge 0 per Carlos Soria inicia avui la marxa d'aclimatació per la Vall del Khumbu
El veterà alpinista va aterrar dissabte a Katmandú i s'ha retrobat amb el grup de xerpes que l'acompanyaran al Kanchenjunga

Carlos Soria i la resta de l'equip han sortit avui cap a Lukla per iniciar la marxa d'aclimatació per la Vall del Khumbu
Carlos Soria i la resta de l'Expedició BBVA va aterrar dissabte a Katmandú, després d'una breu escala a Doha. Carlos ja s'ha retrobat amb el grup de xerpes que formaran part de l'expedició i avui han volat cap a Lukla per començar el trekking per la Vall del Khumbu, previ a l'arribada al Camp Base del Kanchenjunga.

Katmandú (Nepal), 25 de març de 2014 - L'Expedició BBVA es troba a Katmandú ultimant els detalls que els portaran fins al Kanchenjunga en un parell de setmanes. L'alpinista avilès es mostrava il·lusionat abans de marxar i assegurava: "Estic desitjant arribar a Nepal, revisar i preparar tot el material i començar a aclimatar.".

Carlos Soria celebra avui els seus 75 anys i la bona acollida del seu llibre de receptes

Enviada per administrador el 05/Feb/2014 - 14:07
Imatge 0 per Carlos Soria celebra avui els seus 75 anys i la bona acollida del seu llibre de receptes
Carlos Soria torna a demostrar el seu entusiasme i vitalitat en complir 75 anys i ja està preparant l'Expedició BBVA per a la primavera al Kanchenjunga ( 8.586 m )

A més, l'èxit de l'e-book 'Receptes de cuina per a situacions límit' l'han situat entre els més descarregats dels últims dos mesos i ja està disponible a Amazon

BBVA manté el seu suport al veterà esportista en el repte d'esdevenir la persona de més edat en aconseguir els 14 vuitmils
Moralzarzal (comunitat de Madrid), 5 de febrer de 2014 - Carlos Soria, que avui compleix 75 anys, ja es troba preparant la propera Expedició BBVA a la tercera muntanya més alta del planeta, el Kanchenjunga de 8.586 m. A més, Carles està d'enhorabona per l'èxit aconseguit amb l'e-book gratuït 'Receptes de cuina per a situacions límit', llançat a principis de desembre i que compta ja amb 60.000 descàrregues.

El passat mes de desembre, Carlos Soria publicava 'Receptes de cuina per a situacions límit', un e-book editat per BBVA, que a més d'un manual de cuina de les millors elaboracions de Nathi Sherpa, cuiner de les Expedicions de Carlos, presentava una sèrie d'anècdotes que l'han convertit en tot un èxit. El llibre és a prop d'arribar a les 75.000 descàrregues, xifra rodona que coincideix l'aniversari del veterà alpinista. "Quan vam publicar el llibre no sabíem que tindria tant èxit. Pensàvem que era un llibre curiós, que agradaria, però mai que arribaríem a les 60.000 descàrregues. És un regal d'aniversari perfecte", afirmava Carlos Soria.

Carlos Soria: “A la muntanya també trobes cuiners 5 estrelles”

Enviada per administrador el 16/Des/2013 - 13:35
Imatge 0 per Carlos Soria: “A la muntanya també trobes cuiners 5 estrelles”
L'alpinista de 74 anys presenta el llibre gratuït 'Receptes de cuina per a situacions límit'

El llibre, disponible de forma gratuïta, està protagonitzat per Nathi Sherpa, el cuiner nepalès que ha acompanyat Carlos Soria a les Expedicions BBVA a l'Himàlaia

El llibre electrònic, amb totes les receptes i trucs de Nathi i Carlos Soria, està ja disponible per a web i dispositius mòbils
Nathi Sherpa és el cuiner nepalí que ha format part de les últimes Expedicions BBVA a l'Himàlaia. Pel seu bon saber fer a la cuina, ha conquistat l'estómac de Carlos i de la resta de l'equip a cop de cullera. Amb motiu de les festes nadalenques, BBVA ha volgut reunir en un 'e-book' de descàrrega gratuïta les millors receptes d'aquest mag dels fogons que és capaç de preparar una lasanya sense forn a 5.700 m d'alçada.

16 de desembre de 2013 - Llenties, pizza o truita espanyola són part de la dieta alimentària de l'alpinista Carlos Soria i el seu equip quan es troben en els camps base de les Expedicions BBVA a l'Himàlaia. Nathi Sherpa, cuiner nepalès especialista en alta muntanya, s'ha convertit en referència per el veterà alpinista des que va començar a preparar les ascensions als camps d'alçada.

“A l'hora d'afrontar un cim com el Kanchenjunga o el Shisha Pangma, la forma física i actitud mental és molt important. Però igual de fonamental és l'alimentació”, afirma Carlos Soria. “Gràcies a Nathi Sherpa seguim una dieta de campions. Ens cuida i ens prepara plats excel·lents a l'altura de les circumstàncies. Ell és la prova que a la muntanya també et trobes amb cuiners 5 estrelles”, fa broma l'avilès.

Carlos Soria renúncia a un segon intent de cim del Shisha Pangma

Enviada per administrador el 04/Oct/2013 - 13:27
Imatge 0 per Carlos Soria renúncia a un segon intent de cim del Shisha Pangma
L'alpinista de 74 anys ha pres la decisió de no tornar a intentar trepitjar el cim de la muntanya tibetana per seguretat davant del canvi de temps que anuncien els últims butlletins meteorològics i la gran quantitat de neu acumulada a la travessia

Carles i la resta de components de l'expedició tornaran la setmana que ve a Espanya
4 d'octubre de 2013 - L'Expedició BBVA , liderada per l'alpinista Carlos Soria, ha pres la difícil decisió de no portar a terme un segon atac al cim del Shisha Pangma de 8.027 m. Les males condicions meteorològiques que s'anuncien fan poc viable tornar a ascendir la muntanya tibetana. A més, la neu acumulada a la part final de la travessa i el perill d'allaus que això comporta, han estat els factors determinants. A això cal afegir que les informacions meteorològiques per a les properes setmanes conclouen que no és viable fer més incursions a aquesta muntanya durant la temporada actual.

El mal temps impedeix culminar l'atac al cim del Shisha Pangma. Carlos Soria: “És una decisió molt difícil estant tan amunt, però el primer és la seguretat”

Enviada per administrador el 02/Oct/2013 - 14:16
Imatge 0 per El mal temps impedeix culminar l'atac al cim del Shisha Pangma. Carlos Soria: “És una decisió molt difícil estant tan amunt, però el primer és la seguretat”
L'alpinista de 74 anys s'iniciava en la matinada d'avui la marxa final cap al cim d'aquest vuit mil però una copiosa nevada ha truncat els plans de cim

Carlos Soria i la resta de l'equip han decidit baixar al Camp I, a 6.350 m, on es troben actualment reposant forces i hidratant-se
2 d'octubre de 2013 - L'Expedició BBVA no ha pogut culminar el seu intent de cim al Shisha Pangma de 8.027 m. Les males condicions meteorològiques i el risc d'allaus han impedit a Carlos Soria arribar al cim de la muntanya tibetana. Carlos i la resta de l'equip es troben al Camp I recuperant forces i estudiant la possibilitat d'un segon intent en els propers dies.

L'Expedició BBVA, liderada per Carlos Soria, ha hagut d'abandonar l'intent de cim del Shisha Pangma de 8.027 m després de comprovar que l'accés a la ruta d'ascens acumulava molt perill. El veterà alpinista ha pres la decisió en comprovar l'escassa visibilitat i la neu acumulada durant els dos dies anteriors.

Carlos Soria ja es troba en el camp II a 6.800 m, i inicia l'atac al cim del Shisha Pangma

Enviada per administrador el 30/Set/2013 - 11:28
Imatge 0 per Carlos Soria ja es troba en el camp II a 6.800 m, i inicia l'atac al cim del Shisha Pangma
L'equip de l'Expedició BBVA, liderat per l'alpinista Carlos Soria, va sortir el passat diumenge del Camp Base I es dirigeix cap al cim de la muntanya tibetana, situada a 8.027 m

Les previsions meteorològiques favorables i el bon estat de l'alpinista de 74 anys són les claus d'aquest intent d'assolir el cim del Shisha Pangma
29 de setembre de 2013 - Carlos Soria i la resta de l'Expedició BBVA van sortir del Camp Base ahir diumenge i actualment es troben al Camp II, a 6.800 m, després de passar una nit al Camp I a 6.350 m, amb l'objectiu d'afrontar el cim en els propers dies. El comunicat meteorològic ajuda l'equip a ser optimista en les opcions d'arribar al cim del Shisha Pangma de 8.027 m, el qual seria l'onzè vuit mil de l'alpinista avilès. Carlos Soria està més a prop d'aconseguir el repte de convertir-se en la persona de més edat en aconseguir els 14 vuit mils.

L'Expedició BBVA ho té tot a punt per enfrontar-se als 8.027 m del Shisha Pangma. Després de tot just dues setmanes de preparació al Camp Base i en els diferents campaments d'alçada, les previsions meteorològiques han permès iniciar el veritable repte d'arribar al cim. “Vam venir molt ben aclimatats, i l'alçada a la qual es troba el Camp Base (5.764 m) ens ha facilitat l'adaptació en un temps rècord. Portem diversos dies preparant el pla d'atac i per fi les informacions meteorològiques ens donen una oportunitat real que no desaprofitarem”, ha confirmat Carlos Soria abans d'iniciar la marxa cap al Camp I.

L'Expedició BBVA de Carlos Soria al Shisha Pangma arriba al campament base a 5.764 m

Enviada per administrador el 17/Set/2013 - 11:23
Imatge 0 per L'Expedició BBVA de Carlos Soria al Shisha Pangma arriba al campament base a 5.764 m
L'alpinista de 74 anys té bones sensacions després de la marxa d'aproximació i espera poder coronar el Shisha Pangma (8.027 m) en les properes setmanes

L'Expedició BBVA iniciarà aquests dies l'ascens als camps d'alçada per completar l'aclimatació i començar a equipar la muntanya
Camp base del Shisha Pangma (Xina), 17 de setembre de 2013 - Carlos Soria i la resta de l'Expedició BBVA ja es troba als peus del Shisha Pangma a 5.764 m. Després d'una setmana d'aproximació a la muntanya, l'equip ha instal·lat el campament al Camp Base de la muntanya xinesa. En els propers dies realitzaran marxes d'aproximació per instal·lar els campaments d'alçada a l'espera de fixar una data per a l'atac a cim.

L'Expedició BBVA Carlos Soria va arribar al Camp Base del Shisha Pangma, després de set dies d'aproximació. Els membres de l'expedició, liderats per l'alpinista de 74 anys van sortir en un minibus des de Katmandú el 10 de setembre i van posar rumb a la frontera entre el Nepal i la Xina. Després de passar els controls duaners, van pernoctar a la localitat de Zhang Mu, a 2.300 m d'alçada.

Carlos Soria inicia el repte Shisha Pangma 2013 i ahir va sortir de Madrid cap a Katmandú

Enviada per administrador el 07/Set/2013 - 19:20
Imatge 0 per Carlos Soria inicia el repte Shisha Pangma 2013 i ahir va sortir de Madrid cap a Katmandú
L'alpinista de 74 anys intentarà coronar el Shisha Pangma de 8.027 m per continuar amb el seu repte d'esdevenir l'escalador de més edat en aconseguir els catorze vuitmils

Carlos Soria i la resta de l'Expedició BBVA va sortir cap a Nepal ahir al matí on passaran uns dies abans de creuar la frontera xinesa per arribar al Camp Base del Shisha Pangma
Madrid, 6 de setembre de 2013 - Carlos Soria va sortir ahir al matí cap a Katmandú per iniciar un nou desafiament, el cim del Shisha Pangma. L'Expedició BBVA al complet sortia des de l'aeroport de Madrid-Barajas amb “il·lusió i ganes de tornar amb una cimera”, com afirmava el alpinista de 74 anys abans de pujar a l'avió.

L'Expedició BBVA Shisha Pangma 2013 inicia la seva aventura. Carlos Soria i la resta de l'equip, format per l'alpinista i geòleg Sito Carcavilla, el metge Carlos Martínez, el càmera Luis Miguel López i el periodista Juan Enrique Gonzálvez, han sortit rumb a Katmandú per enfrontar-se a un nou repte, el Shisha Pangma, el menor dels vuit mils però un dels més exòtics, per trobar-se a la regió del Tibet.

Carlos Soria anuncia que tornaran a intentar el Kanchenjunga el 2014

Enviada per administrador el 31/Mai/2013 - 13:47
Imatge 0 per Carlos Soria anuncia que tornaran a intentar el Kanchenjunga el 2014
L'equip de l'Expedició BBVA, liderat per Carlos Soria, ha aterrat aquest matí a l'aeroport de Madrid-Barajas

Carlos Soria ha declarat que se sent orgullós de les decisions preses en l'intent a cim i ja pensa en la propera expedició

L'alpinista de 74 anys es troba amb forces i ha avançat que la propera expedició serà a la tardor al Shisha Pangma
Madrid, 31 de maig de 2013 - Carlos Soria i la resta de l'Expedició BBVA arribaven a Madrid aquest mateix matí. L'alpinista avilès es troba en molt bones condicions físiques i amb ganes de tornar l'any vinent a intentar el cim del Kanchenjunga. “Hem vist el cim molt a prop, però vam prendre la decisió correcta”, ha declarat a la seva arribada a l'aeroport. Carlos es va quedar a només 300 metres de trepitjar el cim de la tercera muntanya més alta del planeta, però el perill i les dificultats que es van presentar en el tram final el van portar a prendre la decisió de renunciar a arribar al cim. “Era el més prudent atesa la situació en què ens trobàvem: portàvem més de 20 hores d'ascens, el retard durant la pujada i la manca de corda fixa feien insegur el descens després de cim”, ha assenyalat.

Consternació amb la mort de l'alpinista lleidatà Juanjo Garra

Enviada per administrador el 27/Mai/2013 - 09:19
Dhaulagiri, 27 de maig de 2013 - Aquesta matinada ha arribat la trista noticia de la mor de l'alpinista lleidatà Juanjo Garra després de quatre dies i quatre nits de lluita per la supervivència prop dels 7.500 m altura en el cim del Dhaulagiri.

El passat dijous dia 23 de maig l'alpinisme català rebia amb resignació però esperança la noticia de que Juanjo Garra havia patit un accident a 8.000 metres d'altura mentre baixava del cim del Dhaulagiri quan, arrossegat per la caiguda del xerpa Kheshap Sherpa, va caure i es va fracturar un turmell. Malgrat la relativa poca gravetat de la lesió i el fet que Juanjo es trobava amb bones condicions i animat, el seu estat li impedia continuar amb la baixada per si sol i necessitava ajut urgent. La situació era delicada, però igualment hi havia moltes esperances de poder-lo treure d'allà. Immediatament un equip de rescat es va mobilitzar, però l'alçada a la qual es trobava Juanjo va impedir que l'helicòpter de Simone Moro, pilot d'helicòpter i reconegut alpinista, arribés on es trobava. Només quedava l'opció d'ajudar-lo a baixar fins a una cota que fos accessible per l'helicòpter. La primera nit Juanjo la va passar sol a la muntanya. L'endemà Kheshap Sherpa va pujar des del camp 3 a donar-li assistència i a ajudar-lo a baixar tot el que fos possible. Kheshap, en una actitud heroica va estar tres dies amb Juanjo i tots dos van aconseguir baixar uns metres, però no suficients per fer possible el rescat amb helicòpter. Paral·lelament, l'alpinista català Ferran Latorre i Alex Txikon, que es trobaven en el camp base de l'Everest ben aclimatats, van oferir-se a desplaçar-se fins al Dhaulagiri per ajudar en les tasques de rescat. Malauradament, les males condicions meteorològiques van retardar l'operació i Juanjo, amb assistència mínima, passava la seva tercera nit per sobre dels 7.500 metres. Ahir, finalment, Latorre i Txikon, amb l'helicòpter de Moro, arribaven al camp 1 del Dhaulagiri i pujaven amb celeritat cap el camp 3. També ahir el metge i alpinista Jorge Egotxeaga, acompanyat de Nigma Sherpa, van arribar a l'alçada de Juanjo amb oxigen, medicaments, menjar i aigua. Això obria una nova via d'esperança, i més després d'una comunicació de Kheshap amb el camp base del Dhaulagiri en la que, passada la tercera nit, deia que estaven vius i bé. Amb l'arribada de l'assistència el xerpa Kheshap, després de tres dies en alçada, va baixar fins el camp base. El rescat de Juanjo semblava imminent i s'havia anunciat per avui mateix. Al final Juanjo no ha pogut aguantar la quarta nit a aquesta alçada i avui s'ha rebut amb consternació la tràgica notícia de la seva mor.

L'expedició de Carlos Soria es troba en perfectes condicions, tot i que la conquesta del Kanchenjunga ha acabat amb tragèdia

Enviada per administrador el 22/Mai/2013 - 16:50
Imatge 0 per L'expedició de Carlos Soria es troba en perfectes condicions, tot i que la conquesta del Kanchenjunga ha acabat amb tragèdia
Carlos Soria arriba sa i estalvi al Camp Base del Kanchenjunga

La conquesta al cim ha acabat amb tragèdia amb 5 alpinistes desapareguts
Camp base del Kanchenjunga, 22 de maig de 2013 - Carlos Soria està ja al Camp Base. El seu estat físic és bo tot i que es troba cansat després de l'intent de cim de dilluns passat. Carles ha volgut explicar de primera mà com s'han desenvolupat els esdeveniments, i les raons de la seva renúncia al cim: “Quan estàvem aproximadament a 8.300 m ens trobàvem en un punt on em deien que ens quedaven entre dues o tres hores fins el cim, però jo calculava que no era així, que havien de ser-ne més. De fet la gent que va pujar va trigar cinc hores fins el cim. Em vaig adonar de que si seguia no baixaria bé. N'estic segur, perquè no hi havia cordes fixes i era un terreny molt difícil i perillós”, ha afirmat Carlos des del Camp Base. “En aquell punt vaig decidir que no pujava, malgrat els ànims de Muktu, que volia que seguíssim. Però li vaig dir que no, que ens n'anàvem cap avall. Seguir hagués significat jugar-se la vida, i òbviament era millor no exposar-se tant, perquè és una cosa que no he fet mai. No vaig donar la volta perquè estigués malament, en absolut, sinó per prudència”, continuava.

Carlos Soria arriba als 8.300 m en el seu intent de cim al Kanchenjunga

Enviada per administrador el 20/Mai/2013 - 17:45
Imatge 0 per Carlos Soria arriba als 8.300 m en el seu intent de cim al Kanchenjunga
Camp IV del Kanchenjunga, 20 de març de 2013 - L'Expedició BBVA Carlos Soria ha arribat avui als 8.300 metres en el seu intent de cim al Kanchenjunga (8.586 m) i, després de gairebé 23 hores ininterrompudes de travessa, estan de tornada al Camp IV. L'enorme distància a cobrir en el tram final de l'ascens, que s'ha prolongat més del previst, ha obligat el muntanyenc de 74 anys a renunciar al cim.

En la comunicació amb el Camp Base des de la seva tenda, Carlos Soria ha explicat que, d'haver intentat continuar ascendint, el gran esforç necessari hauria dificultat extremadament la baixada, posant en perill la integritat física dels expedicionaris. L'alpinista avilès es troba bé, tot i que exhaust després de passar gairebé tou un dia sencer per intentar trepitjar la tercera muntanya més alta del planeta.

Carlos Soria es troba a un pas de conquerir el seu repte

Enviada per administrador el 19/Mai/2013 - 18:04
Imatge 0 per Carlos Soria es troba a un pas de conquerir el seu repte
Camp III del Kanchenjunga, 19 de maig de 2013 - L'Expedició BBVA, liderada per Carlos Soria, és a prop d'arribar al cim del Kanchenjunga (8.586 m). Les previsions del temps encertades van permetre a l'equip accedir al Camp III sense cap tipus de complicació. Un dia més, un mar de núvols va acompanyar als nostres alpinistes al capvespre en aquest campament a 6.900 m. "Hem estat molt a gust mentre ens ha tocat el sol durant l'ascens, però al vespre al Camp III ha començat a bufar una mica de vent i ha baixat molt la temperatura, ens haurem d'abrigar una mica i ficar-nos ràpid al sac", va comentar ahir Carlos en l'última comunicació amb el Camp Base.

Carlos Soria: “Ja estem preparats per arribar al cim”

Enviada per administrador el 17/Mai/2013 - 14:03
Imatge 0 per Carlos Soria: “Ja estem preparats per arribar al cim”
L'equip de l'Expedició BBVA, liderat per l'alpinista Carlos Soria, ha sortit del Camp Base i es dirigeix, ja cap al cim de la tercera muntanya més alta del planeta, situada a 8.586 m

Les previsions meteorològiques favorables i el bon estat de l'alpinista avilès són les claus d'aquest intent d'assolir el cim del Kanchenjunga
Camp base del Kanchenjunga, 17 de maig de 2013 - Carlos Soria i la resta de l'Expedició BBVA es troben ja de camí cap al Camp I amb l'objectiu d'afrontar el cim en els propers dies. El comunicat meteorològic ajuda l'equip a ser optimista en les opcions d'arribar al cim del Kanchenjunga (8.586 m). Carlos Soria, amb els seus 74 anys, està més a prop d'aconseguir el repte de convertir-se en la persona de més edat en aconseguir els 14 vuit mils.

L'alpinisme mundial novament commogut per la mort de Alexey Bolotov

Enviada per administrador el 16/Mai/2013 - 18:39
15 de maig de 2013 - Ahir arribava una altra notícia que commovia l'alpinisme mundial, la mort del alpinista rus Alexey Bolotov. La notícia arribava el mateix dia de l'accident de la mà del seu company de cordada, Denis Urubko, que des del camp base de l'Everest, molt afectat i via telefònica, comunicava l'accident a la web de muntanya rusa Mountain.ru. Segons explicava Urubko el tràgic accident es va produir a les 5 de la matinada d'ahir dia 15 de maig de 2013 una mica per sobre de la cascada de gel del Khumbu, quan Bolotov baixava repelant per una corda fixa en mal estat que es va trencar i li va provocar una caiguda mortal. La glacera del Khumbu se situa entre l'Everest i el Lhotse, i és de pas obligat per a l'ascensió a l'Everest per la via clàssica del coll sud, essent un dels passos més delicats i que més vegades han de fer els alpinistes durant el procés d'aclimatació i equipament dels camps superiors de l'Everest i el Lhotse.