Notícies » Grans reptes i ultres

Pau Capell i Laia Díez guanyen amb autoritat la VCUR de 120km

Enviada per administrador el 14/Jun/2015 - 21:51
Imatge 0 per Pau Capell i Laia Díez guanyen amb autoritat la VCUR de 120km
Puigcerdà, 13 de juny de 2015 - La Volta Cerdanya Ultraresistència de la VCUF Sport HG 2015, que suposa l'equador de la Spain Ultra Cup (SUC), ha tingut dos protagonistes molt destacats: Pau Capell i Laia Díez. Els dos brillaven per emportar-se els 120 quilòmetres de la prova reina de la VCUF. Amb aquest triomf, Capell recupera el lideratge de la SUC i Laia Díez es reafirma com a principal candidata al títol.

La VCUR (120km) començava a mitjanit del divendres al dissabte amb un centenar de corredors mirant al cel amb preocupació i disposats a donar-ho tot per tal d'acabar la prova. Amb un traçat modificat per les males previsions meteorològiques, arrancava la carrera de la qual, en el moment d'escriure aquestes línies, segueixen arribant corredors.

En poques hores arranca la Volta Cerdanya Ultrafons Sport HG amb la cursa de 120km

Enviada per administrador el 12/Jun/2015 - 12:10
Imatge 0 per En poques hores arranca la Volta Cerdanya Ultrafons Sport HG amb la cursa de 120km
Puigcerdà, 12 de juny de 2015 - La nit del divendres 12 de juny arranca a La Cerdanya la Volta Cerdanya Ultrafons Sport HG, formada per un total de 5 curses, de les quals dues ja es van celebrar el passat cap de setmana. Els dies 13 i 14 de juny se celebra la Marató de Cerdanya (42km), la Cursa Popular de Muntanya Cerdanya (17km) i el plat fort de la VCUF, la Volta Cerdanya d'Ultraresistència (VCUR), de 120km, que forma part del circuit de la Spain Ultra Cup (SUC).

Entre la Marató (que es disputarà el diumenge dia 14 de juny) i la VCUR es veuran la cara alguns dels corredors d'elit més destacats del món del trail a Espanya i a Catalunya. En el cas de la VCUR, sonaran alguns noms com el de la Laia Díez, que es preveu com la principal favorita per endur-se la cursa. En categoria masculina, la cursa estarà realment molt disputada.

Núria Picas reapareix amb victòria als Bastions

Enviada per administrador el 06/Jun/2015 - 19:44
Imatge 0 per Núria Picas reapareix amb victòria als Bastions
Després de tornar del Nepal, Núria Picas ha reaparegut avui a la Marató dels Bastions, a la Vall de Ribes

Picas ha aconseguit la victòria en el que considerava com un entrenament de qualitat de cara als propers reptes de la temporada

“Des que vam tornar he estat entrenant i començant a preparar la temporada però amb el cor encara al Nepal. La cursa d’avui ha anat bé però he patit bastant, ja que el cos encara no està a punt al 100%. Malgrat tot, he gaudit en un recorregut maquíssim i on la meteorologia ha estat molt favorable”, explicava Núria Picas
Ribes de Freser, 6 de juny de 2015 - Núria Picas va tornar fa unes setmanes del Nepal, després de patir el terratrèmol que va afectar el país quan es trobava al camp base del Makalu. Malgrat la mala experiència i el fet d’haver tornat abans del previst de Nepal, Picas ha decidit reprendre els entrenaments per a la temporada de trail running. Per aquest motiu, aquest cap de setmana ha posat a prova les seves sensacions en competició i ha participat a la cursa dels Bastions, una prova que s’ha disputat al voltant de la Vall de Ribes.

591 inscrits a la cinquena edició de Els Bastions Skyraces

Enviada per administrador el 31/Mai/2015 - 19:28
Imatge 0 per 591 inscrits a la cinquena edició de Els Bastions Skyraces
Andrés Rehm i Miguel Ángel González, Laia Díez i Marta Prat lluitaran per la primera posició a la Catalonia Ultra Cup

Buzz Burrell, llegenda del trailrunning, encapçala la presència internacional a la cursa

Inscripcions obertes fins al 31 de maig a la MiniBastions, la travessa més solidària
Mataró, 31 de maig de 2015 - Al voltant de 600 persones posaran a prova la seva resistència en cursa de muntanya el proper dissabte 6 de juny. Un any més, torna Els Bastions Skyraces, la travessa de la Vall de Ribes, una de les curses més dures de trail running de Catalunya. En aquesta edició, Els Bastions ha afegit una tercera distància, una Marató de 50km, que reunirà a 191 corredors en la seva primera edició. La Ultra de 90km i el Trail de 65km mantenen el nombre d'inscrits de la passada edició.

9a posició per a Pau Bartoló a la TNF 100 Australia

Enviada per administrador el 17/Mai/2015 - 22:41
Imatge 0 per 9a posició per a Pau Bartoló a la TNF 100 Australia
Barcelona, 16 de maig de 2015 - La TNF 100 Australia, la cinquena prova de l'any de l'Ultra-Trail World Tour, es va celebrar ahir dissabte al Blue Mountains National Park, amb un recorregut de 100Km i 4.200m D+. Una cursa que pertany, a més, a la categoria SERIES del campionat del món i que, per tant, és una de les cinc que més puntua.

L'atleta català Pau Bartoló va estar finalment novè amb un temps de 09:45, en una cursa on es va trobar molt còmode, tot i ser un terreny al que està poc acostumat. “Estic molt content de com ha anat la prova i m'he trobat molt bé en tot moment. Ha estat molt ràpida, molt corredora i poc tècnica i amb un ritme molt alt marcat sobretot pels atletes asiàtics”, explicava Bartoló després de creuar la línia d'arribada.

Jessed Hernández i Laia Díez, vencedors de la cinquena edició de la UTBCN15, la més numerosa de la seva història

Enviada per administrador el 25/Abr/2015 - 22:05
Imatge 0 per Jessed Hernández i Laia Díez, vencedors de la cinquena edició de la UTBCN15, la més numerosa de la seva història
El català ha cobert els 100km en un temps de 09:40:37 després de treure un avantatge definitiu a Pau Bartoló al quilòmetre 83.

Bartoló s'ha fet amb un meritós tercer lloc, lluitat fins al final malgrat el seu cansament extrem.

12:12:5 ha sigut la marca de Laia Díez, la qual ha mantingut una destacada posició durant bona part del recorregut.

2.000 corredors han participat en la prova d'ultra trail més important de Barcelona, a l'impressionant Parc Natural del Garraf.

Al voltant de 200 nens i joves d'entre 5 i 15 anys han estrenat la nova categoria Kids.
Barcelona, 25 d'abril de 2015 - Jessed Hernández i Laia Díez s'han proclamat aquesta tarda vencedors de la UTBCN – Ultra Trail Barcelona® 2015, la ultra trail més important de Barcelona, que ha complert avui la seva cinquena edició convertida ja en la més numerosa de la seva història. Dos mil corredors s'han donat cita en la bonica localitat de Begues (Barcelona) per afrontar el repte de la UTBCN en les seves quatre categories: UTBCN (100km), LTBCN (69km), MTBCN (42km) i STBCN (21km). Aquest any, a més, s'ha creat la categoria KIDS per als més joves, i s'ha estrenat el 1er Campionat de Trail per a Periodistes, dins de la modalitat Marathon.

“Bartoló m'ho ha posat difícil”. Exhaust a l'arribar a meta, així s'expressava Jessed Hernández després de convertir-se vencedor de la UTBCN - Ultra Trail Barcelona® 2015, la segona ultra que guanya a la seva carrera esportiva registrant un temps de 09:40:37. La prova ha estat molt renyida entre els dos runners però ha sigut a l'avituallament de Torrrelles quan, afectat per un important cansament, Pau Bartoló s'ha vist obligat a fer un descans, deixant a Jessed un avantatge d'uns 4 minuts, fet que l'ha deixat en una no menys meritòria tercera posició, per la qual ha lluitat malgrat el seu estat físic, realitzant un temps de 10:27:36. “Avui he patit de valent a l'últim tram de la UTBCN, però estic molt satisfet d'haver-la acabat i donar-ho tot”, indicó Bartoló. Ha completat el podi en segona posició Jordi Gamito. Per la seva part, Laia Díez ha estat la primera dona a creuar la meta, amb un temps total de 12:12:51.

Èxit de participació i recaptació a la Trailwalker de Girona 2015

Enviada per administrador el 20/Abr/2015 - 18:01
Imatge 0 per Èxit de participació i recaptació a la Trailwalker de Girona 2015
Un total de 356 equips han participat en el major esdeveniment esportiu i solidari per equips del país, que han recaptat més de 770.000 euros per a la lluita contra la pobresa

Aquesta xifra seguirà creixent fins a l'edició de Madrid, el 20 de juny, per la qual ja hi ha 109 equips inscrits

A Girona han participat 227 equips d'empresa, el que representa més del 60 per cent dels participants
20 d'abril de 2015 - Durant tot el cap de setmana s'ha celebrat a Girona la Oxfam Intermón, en un ambient festiu. Amb el suport de més de 400 voluntaris, ha estat el major repte esportiu i solidari del país: el Trailwalker. Un total de 356 equips de 6 persones s'han enfrontat al repte de recórrer 100 quilòmetres en menys de 32 hores, amb un únic objectiu: la lluita contra la pobresa i el dret a l'aigua.

Sota el lema "Els meus Quilòmetres canvien vides", els participants de la prova han recorregut el tram Olot-Sant Feliu de Guíxols per la Via Verda de Girona. El primer equip en arribar a meta ha estat el Ciutat De Girona - Club Esquí Girona, format per Adrià Canimas, Ignasi Riuró, David Coma i Jordi Bes (Toti). Els 4 participants han arribat junts a meta en només 9 hores i 07 minuts, arrabassant el rècord absolut a nivell mundial que posseïa l'equip Kriter.net, que ha arribat en segona posició, batent el seu propi rècord de velocitat a la prova.

Aquest matí s'ha presentat la VII Ultra Mallorca Serra de Tramuntana, cursa d'ultra distància de muntanya que se celebrarà en la seva setena edició aquest proper cap de setmana

Enviada per administrador el 14/Abr/2015 - 23:20
Imatge 0 per Aquest matí s'ha presentat la VII Ultra Mallorca Serra de Tramuntana, cursa d'ultra distància de muntanya que se celebrarà en la seva setena edició aquest proper cap de setmana
Palma de Mallorca, 14 d'abril de 2015 - A la presentació també han assistit el director insular d'Esports del Consell de Mallorca, Joan Antoni Ramonell; el director tècnic de la cursa, Daniel Salas; i Esther Vidal de part de l'organització de la competició.

La present edició de la cursa consta de tres proves que són:

Recta final per a la UTBCN® – Ultra Trail Barcelona 2015, la més nombrosa de la seva història

Enviada per administrador el 14/Abr/2015 - 23:04
Finalment, la prova de 100km (UTBCN) atorgarà 3 punts i la de 69km (LTBCN) 2 punts per a poder participar a la cursa d'ultra distància més important del món, la UTMB - Ultra Trail Du Mont Blanc®
Barcelona, 14 d'abril de 2015 - La cinquena edició de la UTBCN – Ultra Trail Barcelona® batrà records de participació. A menys de dues setmanes de què es celebri (dissabte 25 d'abril), i amb el número d'inscrits superant ja les xifres d'anteriors convocatòries, la UTBCN confirma una vegada més el seu lideratge com a principal prova de trail running a Barcelona. El 1er Campionat de Trail per a Periodistes (distància Marató) i la modalitat KIDS per a corredors en la franja de 5 a 15 anys d'edat, entre les principals novetats d'aquesta nova edició, per a la qual s'arribarà als 2.000 participants, el que previsiblement obligarà a tancar inscripcions abans del temps previst. Amb inscrits de 39 nacionalitats i gairebé un 14% de corredors estrangers, inclús des de Japó, la UTBCN és més internacional que mai.

Àlex Izquierdo i Sara Codina, campions de la Ultra Trail de les Muntanyes de la Costa Daurada

Enviada per administrador el 29/Mar/2015 - 21:44
Imatge 0 per Àlex Izquierdo i Sara Codina, campions de la Ultra Trail de les Muntanyes de la Costa Daurada
29 de març de 2015 - Àlex Izquierdo i Sara Codina s'han proclamat campions de la quarta edició de la Ultra Trail de les Muntanyes de la Costa Daurada (UTMCD), que ha comptat amb 217 participants a la prova reina de 90km (4.500m de desnivell positiu) i que inaugurava la Copa Catalana de Curses d'Ultraresistència 2015. La cursa més llarga ha tingut 50 abandonaments, el que representa un 23% del total.

Entre les quatre curses de què constava el certamen s'hi comptabilitzaven més de 700 inscrits.

La Volta Cerdanya Ultrafons SportHG 2015 presentada a Barcelona

Enviada per administrador el 15/Mar/2015 - 22:40
Imatge 0 per La Volta Cerdanya Ultrafons SportHG 2015 presentada a Barcelona
Barcelona, 13 de març de 2015 - La periodista Helena Garcia Melero ha conduït aquest dijous la presentació a Barcelona de la quarta edició de la Volta Cerdanya Ultrafons SportHG, que tindrà lloc a principis de juny. La pròpia Helena ha participat els dos últims anys a la cursa de muntanya de 15 km. A l'acte també han estat presents Carme Sayós, Portaveu d'Esports de CiU al Congrés dels Diputats, Santi Siquier, Repesentant Territorial de l'Esport a Barcelona, Ramon Moliner, President del Consell Comarcal de la Cerdanya i Jordi Merino, president de la FEEC, així com els corredors de muntanya Djanina Freytag i Manel Pelegrín.

La UTBCN – Ultra Trail Barcelona 2015 puntuarà per a la UTMB – Ultra Trail Mont-Blanc

Enviada per administrador el 15/Mar/2015 - 22:34
La prova de 100km puntuarà amb 2 punts i la de 69km puntuarà amb 1 punt per a poder participar a la cursa d’ultra distància més important del món, la Ultra Trail Du Mont Blanc.
Barcelona, 15 de març de 2015 - La principal prova de trail running a Barcelona que es disputa al Garraf arriba a la seva V edició després de l’èxit obtingut l’any passat. La UTBCN – Ultra Trail Barcelona, que ja puntuava per la UTMB l’any 2015, tornarà a ser prova puntuable per a poder disputar la mítica Ultra Trail que es celebrarà el proper 29 d’agost.

Pau Bartoló es veu obligat a abandonar la Transgrancanaria per problemes intestinals

Enviada per administrador el 07/Mar/2015 - 22:33
Des de l'inici de la cursa, Bartoló s'ha sentit indisposat i no ha pogut trobar el seu ritme

Després de 33Km i prop de quatre hores de recorregut, s'ha vist obligat a abandonar la prova

Malgrat el mal dia, es troba il·lusionat i amb moltes ganes de seguir lluitant pels reptes de la temporada
Meloneras, 7 de març de 2015 - Problemes intestinals han obligat avui l'atleta català Pau Bartoló a abandonar la Transgrancanaria 2015, una prova que forma part de l'Ultra-Trail World Tour i en la que Bartoló competia per primera vegada en la categoria reina de 125Km, després de guanyar l'any passat la cursa Advanced de 83Km.

Núria Picas es corona a la Transgrancanaria

Enviada per administrador el 07/Mar/2015 - 22:12
Imatge 0 per Núria Picas es corona a la Transgrancanaria
L'atleta repeteix victòria en l'exigent prova de 125km i 8.500m de desnivell positiu que s'ha disputat avui a l'illa de Gran Canària

Amb un temps de 16h55' Picas no ha donat opcions a les seves rivals i es penja la primera victòria de la temporada en una cursa que forma part del circuit Ultra Trail World Tour

“Ha estat una cursa molt intensa, llarga i dura. He anat bé durant bona part de la cursa tot i que també he tingut moments molt durs. He d'agrair tot el suport i els ànims dels espectadors canaris, en moments difícils són ells que et fan avançar”, explicava Núria Picas
Berga, 7 de març de 2015 - Núria Picas guanya per segon any la Transgrancanaria. Aquesta exigent ultra marató, que es disputa a l'illa de Gran Canària, recorre 125km acumulant fins a 8.500m de desnivell.

La prova forma part de l'Ultra Trail World Tour, un conjunt de curses emblemàtiques al voltant del món, totes elles de més de 100km. La Transgrancanaria és la primera prova del circuit en terres europees, de manera que un bon grapat d'atletes d'elit del vell continent han acudit a la cita amb la intenció de sumar punts per optar al títol.

Núria Picas participa a la Transgrancanaria

Enviada per administrador el 05/Mar/2015 - 17:14
Imatge 0 per Núria Picas participa a la Transgrancanaria
Picas està preparada per la segona prova de la temporada que serà puntuable per l'Ultra Trail World Tour.

La cursa, de 125km i 8.500m de desnivell positiu, es disputarà el proper divendres a l'illa de Gran Canària.

“La Transgrancanaria és una cursa molt exigent i molt tècnica a la qual li tinc molt de respecte. Probablement no estic encara al 100% a nivell de preparació física però no per això deixaré de lluitar”, comenta Picas.
Berga, 5 de març de 2015 - Núria Picas està a punt per participar a la segona prova de la temporada. Serà la Transgrancanaria, una prova de 125km i 8.500 metres de desnivell positiu que es disputarà a aquest cap de setmana a l'Illa de Gran Canària.

“La Transgrancanaria és una cursa molt exigent i molt tècnica a la qual li tinc molt de respecte” explica l'atleta i afegeix que “probablement encara no estic el 100% a nivell de preparació física però no per això deixaré de lluitar”.

Pau Bartoló participarà els propers 6 i 7 de març a la Transgrancanaria 2015

Enviada per administrador el 05/Mar/2015 - 17:09
L'atleta català correrà per primera vegada la prova de 125km, que forma part de l'Ultra-Trail World Tour

Competirà al costat de corredors de la talla d'Anton Krupicka, Sondre Amdahl, Gediminas Grinius, Antoine Guillon o Iker Karrera, entre d'altres

L'any 2014 es va proclamar campió de la categoria Advanced de 83km
Barcelona, 5 de març de 2015 - Demà divendres 6 de març a les 23h sonarà a la localitat d'Agaete el tret de sortida de l'edició de 2015 de la Transgrancanaria, una de les proves d'ultra trail més emblemàtiques del món i que forma part de la prestigiosa competició Ultra-Trail World Tour.

L'atleta català Pau Bartoló, campió el 2014 de la prova Advanced de 83km amb un temps de 07:58, s'enfrontarà aquest any per primera vegada als 125km i 8.500m de desnivell positiu de la prova reina de la Transgrancanaria, on competirà juntament amb altres corredors de primer nivell com Anton Krupicka, Sondre Amdahl, Gediminas Grinius, Antoine Guillon o Iker Karrera. En la categoria femenina, les favorites d'aquest any són Nikki Kimball, Núria Picas, Francesca Canepa i Fernanda Maciel.

Neix la Ultra Fiord, i l'atleta català Genís Zapater, en serà ambaixador

Enviada per administrador el 04/Mar/2015 - 23:17
Imatge 0 per Neix la Ultra Fiord, i l'atleta català Genís Zapater, en serà ambaixador
Matadepera, 4 de febrer de 2015 - Com a fotògrafa de viatges, natura, i esports des de fa més de 15 anys, sempre he cregut que hi ha llocs on les fotografies surten soles, i la Patagònia n'és un!

Allà hi ha natura autèntica, viva, hi ha espai, hi ha la calma, el temps i el silenci que tots hem perdut aquí i que s'escola entre les nostres mans amb el dia a dia.

I si a tot això li afegim un equip de gent que estima la muntanya i l'esport a parts iguals, que durant més de 12 anys s'han dedicat a crear i fer cada cop mes grans curses com la Patagonia Expedition Race, o la Ultra Torres del Paines, a qui conec i amb qui he treballat anys enrere, sent més que una gran feina professional, una passió, en neix la ULTRA FIORD!

Núria Picas confirma la presència en un Andorra Ultra Trail Vallnord que omple inscripcions a bon ritme

Enviada per administrador el 12/Feb/2015 - 12:28
Imatge 0 per Núria Picas confirma la presència en un Andorra Ultra Trail Vallnord que omple inscripcions a bon ritme
Núria Picas, campiona del món d'ultratrail, ha anunciat la seva presència a la Marató dels Cims

Atletes de 34 països ja s'han inscrit a alguna de les cinc proves disponibles

La Ronda dels Cims, que ja havia esgotat les places, ha alliberat 40 dorsals. Les places per a la resta de curses avancen a bon ritme
Vall nord (Andorra), 12 de febrer de 2015 - Les inscripcions per a l'Andorra Ultra Trail Vallnord avancen a bon ritme. Els 400 dorsals disponibles de la emblemàtica Ronda dels Cims (170km, 13.500m D+) es van esgotar fa setmanes. Ara, després d'analitzar les inscripcions i descartar-ne algunes per no complir els requeriments o per anul·lacions s'han reobert les inscripcions d'aquesta prova amb 40 dorsals.

Núria Picas presenta la temporada i debuta a Nova Zelanda amb una tercera posició

Enviada per administrador el 09/Feb/2015 - 10:32
Imatge 0 per Núria Picas presenta la temporada i debuta a Nova Zelanda amb una tercera posició
Núria Picas inicia la temporada d'ultratrail en la que competirà en curses arreu del món, començant amb la Tarawera (Nova Zelanda) i acabant amb la cursa de casa, la Salomon Ultra Pirineu

Núria Picas acaba tercera a la Tarawera Ultra Marathon de Nova Zelanda

La prova, de 100 km i 2.610m de desnivell positiu, és la primera parada de l'Ultra Trail World Tour, que Picas va guanyar el 2014

"Ha estat una cursa molt diferent al que estic acostumada, molt plana i amb molt poc desnivell. Sento que encara em falten quilòmetres d'entrenament per estar a punt. Tot i així, és una cursa impressionant, molt bonica, en uns paratges increïbles", declarava Núria Picas

Al seu calendari també hi destaca la Ultra Trail del Mont Blanc, la Transgrancanaria, l'Andorra Ultra Trail i la Buff Epic Trail

“Aquest any vull intentar lluitar per l'Ultra Trail del Mont Blanc, serà el meu gran objectiu. A part, repetiré Transgrancanaria, Ultra Pirineu i Buff Epic Trail, que són curses molt boniques i vull provar dues novetats a Nova Zelanda i Andorra, per veure com es viu el trail en aquests llocs”, comentava Núria Picas
Rotorua (Nova Zelanda), 9 de febrer de 2015 - Núria Picas va proclamar-se campiona de la primera edició de l'Ultra Trail World Tour el passat 2014. Aquesta va ser la millor temporada de l'atleta fins al moment, però Núria Picas ha iniciat el seu nou calendari amb nous reptes i ambicions: “Aquest any he preparat la temporada d'una manera diferent, ja que no he corregut molt però en canvi he fet molta muntanya. Afronto amb ganes la meva tercera temporada, amb el gran objectiu de l'UTMB, però també amb curses a casa, a Nova Zelanda i les Canàries”.

Aquest 2015 Picas té previst completar la seva temporada amb un total de sis curses d'ultra distància. Aquest any, l'atleta presenta novetats però no vol perdre's algunes de les curses clàssiques, on mirarà de revalidar els bons resultats aconseguits fins ara.

La Volta Cerdanya Ultrafons arriba al 2015 amb la primera cursa nocturna a la Cerdanya

Enviada per administrador el 01/Feb/2015 - 18:59
Imatge 0 per La Volta Cerdanya Ultrafons arriba al 2015 amb la primera cursa nocturna a la Cerdanya
La VCUF prepara per a la seva quarta edició novetats importants, com una nova cursa nocturna de 28km a la Cerdanya francesa
Puigcerdà, 1 de febrer de 2015 - La Volta Cerdanya Ultrafons (VCUF) arranca el 2015 treballant a fons en les novetats destacades que tindran lloc del 6 al 12 de juny a la seva 4ª edició: la cursa estrella s'allarga fins als 122km, neix una cursa nocturna i la resta de recorreguts es fixen a les distàncies de mitja marató i marató, a més de la clàssica cursa popular que canvia per complet el seu traçat.

Joel Jaile s'enfronta a la cursa més dura i freda del món

Enviada per administrador el 28/Gen/2015 - 19:20
Imatge 0 per Joel Jaile s'enfronta a la cursa més dura i freda del món
L'ultrafondista del Club Trail Running Girona correrà 720 km al Canadà a 45 graus sota zero
Girona, 28 de gener de 2015 - L'ultrafondista gironí Joel Jaile Casademont marxa la setmana vinent per participar a la que es considera la cursa més dura i més feda del món: la Yukon Artic Ultra del Canadà. El corredor del Club Trail Running Girona s'enfrontarà a temperatures que poden arribar als 45 graus sota zero i haurà de córrer 430 milles (720 Km) en autosuficiència total, empenyent un trineu on hi durà tot el material necessari, amb un pes d'entre 50 i 60 quilos. La competició començarà el 8 de febrer, a la zona del desert gelat de l'Àrtic. Ara mateix, les temperatures són de 20 graus sota zero.

La Salomon Ultra Pirineu 2015 es posa en marxa

Enviada per administrador el 08/Gen/2015 - 17:04
Imatge 0 per La Salomon Ultra Pirineu 2015 es posa en marxa
El proper 27 de gener s’obren les preinscripcions per la Salomon Ultra Pirineu 2015 amb 1.000 dorsals disponibles. Aquest any la prova formarà part del campionat del món de la modalitat Ultra i comptarà la presència de les elits del seu esport

Presentant alguna novetat respecte al recorregut, aquesta mítica cursa de muntanya es disputarà en un recorregut de 110km i 6.800m de desnivell positiu

A més de la prova de llarga distància es disputarà també una cursa infantil, una marató i una cursa vertical nocturna
Bagà, 8 de gener de 2015 - Al calendari de trail running hi haurà, un any més, una cita imprescindibe: la Salomon Ultra Pirineu. El cap de setmana del 19 de setembre de 2015 el Parc Natural del Cadí Moixeró es tornarà a convertir en l’epicentre del trail running en una prova que segueix apostant per ser un referent en el món de les cuses de muntanya.

Aquest any la prova reina, la Ultra Pirineu, torna a entrar al circuit mundial de les Skyrunner World Series en la seva modalitat de llarga distància. Després de l’èxit registrat en l’anterior edició també es disputaran la Marató Pirineu (42km), la cursa vertical nocturna Nit Pirineu (6km) i la prova infantil, la Pirineu XS. Quatre proves que un any més ofereixen l’oportunitat als corredors de descobrir la naturalesa salvatge del Parc Natural del Cadí Moixeró.

Kilian Jornet estableix un nou rècord amb l'ascensió i el descen de l'Aconcagua en 12h49'

Enviada per administrador el 24/Des/2014 - 01:18
Imatge 0 per Kilian Jornet estableix un nou rècord amb l'ascensió i el descen de l'Aconcagua en 12h49'
Kilian Jornet estableix un nou rècord d'ascens i descens de l'Aconcagua (6.962m) en el marc del projecte Summits of My Life

Jornet ha marcat un temps de 12h49' en la ruta normal, amb sortida i arribada a Horcones

"Estic realment molt feliç per aconseguir aquest nou repte. Ha estat molt dur, sobretot a partir de 6.500m on he notat l'efecte de l'alçada. De totes maneres aquests moments de patiment són els que sempre recordem", declarava Kilian Jornet
Aconcagua, 23 de desembre de 2014 - Kilian Jornet ha marcat un nou cim a la seva llista de somnis. Ha estat l'Aconcagua, on hi ha establert un nou rècord de velocitat de pujada i baixada. Amb un temps de 12 hores 49 minuts, aquest ha estat el penúltim repte del projecte Summits of My Life.

Jornet ha completat el repte després d'un intent fallit el passat divendres, quan es va veure obligat a donar mitja volta prop dels 6.500 metres a causa del mal temps, amb ràfegues de vent de més de 90km/h. En aquell moment va declarar: “Haver-se de retirar no és una derrota, tot al contrari. A mi m'ha servit com un bon entrenament en alçada per poder-ho intentar quan el temps sigui bo”.

L'Andorra Ultra Trail Vallnord obre les inscripcions

Enviada per administrador el 10/Nov/2014 - 17:18
Imatge 0 per L'Andorra Ultra Trail Vallnord obre les inscripcions
A partir d'avui les inscripcions per les diferents proves de l'Andorra Ultra Trail Vallnord quedaran obertes

2.850 dorsals estaran disponibles en les cinc curses que es proposen per l'edició del 2015

El conjunt de curses es diputaran del 25 al 28 de juny de 2015
Ordino, 10 de novembre de 2014 - L'Andorra Ultra Trail Vallnord torna a engegar la maquinària de cara a l'edició del 2015. Avui s'obren les inscripcions de la que serà la setena edició d'un esdeveniment que ja s'ha consolidat com una de les cites imperdibles dins el circuit mundial de curses per muntanya.

Per l'edició de 2015, que es disputarà entre el 25 i el 28 de juny de 2015, l'organització proposa fins a 2.850 dorsals, repartits en cinc proves de diferents distàncies.

La Salomon Ultra Pirineu a la Copa del Món

Enviada per administrador el 01/Nov/2014 - 11:18
Imatge 0 per La Salomon Ultra Pirineu a la Copa del Món
L'edició de 2015 de la Salomon Ultra Pirineu formarà part de les Skyrunner World Series en la modalitat d'Ultra

La prova, de 100 km i 7.000 de desnivell serà l'última prova del campionat i posarà punt i final a la Copa del Món

El campionat reuneix els millors corredors del planeta, que s'espera no es perdin la cita a Bagà el pròxim 19 de setembre
Bagà, 1 de novembre de 2014 - La prova per excel·lència del Pirineu, la Salomon Ultra Pirineu, es vestirà de gala en l'edició de 2015. L'any que ve la Ultra Pirineu formarà part de les Skyrunner World Series, en la modalitat d'Ultra.

Aquest circuit de curses de muntanya de llarga distància premia el corredor més regular durant tot el campionat. Les sèries constaran de cinc proves: Transvulcania, Mont Blanc Marathon, Tromsö Skyrace, The Rut i Ultra Pirineu.

La Salomon Ultra Pirineu serà l'última prova del campionat. En aquesta última cita, el resultat compta un 20% més que la resta de proves, així que l'espectacle entre els millors corredors del món estarà servit.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »